Schimbare RADICALĂ pe piaţa RCA. Unde se constată acum PAGUBA

Schimbare RADICALĂ pe piaţa RCA. Unde se constată acum PAGUBASchimbare radicală pe piaţa RCA. Firmele de asigurare sunt obligate să efectueze constatarea daunelor, în cazul unui accident rutier, acolo unde vrea păgubitul, nu ca acum la centrele de constatare a daunelor a firmelor respective. Mai mult decât atât, maşina poate fi reparată în orice service doreşte păgubitul. Decizia a fost luată de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).

“Începând de astăzi, asigurătorii RCA sunt obligaţi să efectueze constatarea daunelor în locul indicat de către pagubit şi nu doar în centrele lor de constatare a daunelor”, a scris preşedintele Asociaţiei Service-urilor, Cristian Muntean, pe pagina sa de Facebook.

“Practic, dacă ai avut maşina avariată în baza unui tichet RCA, mergi cu maşina direct în service-ul auto unde inţentionezi să o repari, iar asigurătorul este obligat să vina în service-ul auto (ales de către tine, indiferent dacă acel service auto are sau nu contract de colaborare cu firma de asigurări) şi să îţi efectueze constatarea daunelor. Este o premieră în România!Dispare în sfârşit, conceptul de punct de constatare a daunelor. Felicitari departmentului de protecţie a consumatorului din ASF!”, a mai mai scris Muntean.

Leave a Reply