Asigurarea persoanelor aflate in autovehicule pe timpul transportului

Polita de asigurare de accidente a persoanelor din autovehicule aflate in timpul transportului se adreseaza in primul rand companiilor de transport si agentiilor de turism care detin vehicule de transport persoane si care ofera astfel de servicii. Stim ca soferii  profesionisti sunt printre cei mai buni, dar mai stim ca accidentele apar si din vina altor participanti la trafic.
Polita acopera riscuri de deces, de invaliditate permanenta totala sau partiala ori pierderea temporara a capacitatii de munca.
Invaliditatea permanenta cuprinsa in asigurare reprezinta prejudicierea corporala permanenta ca urmare a unui accident, caracterizata prin modificari morfo-functionale – reducerea potentialului fizic, psiho-senzorial sau intelectual – ivita in decurs de un an de la data accidentului si nesusceptibila de ameliorari.
Asiguratorul se obliga sa plateasca indemnizatii pentru pierderea temporara a capacitatii de munca, doar pentru cazurile care necesita spitalizare si/sau concediu medical, pe o perioada cuprinsa intre minimum 3 zile calendaristice consecutive si maximum 180 de zile calendaristice consecutive.
Suplimentar, se pot asigura si bagajele persoanelor aflate in autovehicul, pentru riscurile de deteriorare sau distrugere a acestora, ca urmare a unui accident.
Polita de asigurare se incheie de regula pe o perioada de un an calendaristic, iar prima de asigurare se stabileste in functie de suma asigurata si de numarul de persoane.