EUROINS achizitioneaza portofoliul de asigurari non-viata de la ATE Insurance Romania

EUROINS achizitioneaza portofoliul de asigurari non-viata de la ATE Insurance Romania

EUROINS Romania, parte a Euroins Insurance Group EAD, a incheiat un acord de preluare a portofoliului de asigurari non-viata de la ATE Insurance Romania S.A., subsidiara a PIRAEUS Bank, cea mai mare banca din Grecia. Acordul a fost semnat pe 19 ianuarie 2017.

“Portofoliul de asigurari non-viata al ATE Insurance include preponderent polite de asigurare non-auto astfel ca achizitia este in concordanta cu obiectivul de a diversifica portfoliul de produse si liniile de business ale EUROINS Romania. De asemenea, ne va intari, pe mai departe, pozitia pe piata din Romania”, a declarat Mihnea TOBESCU, CEO, EUROINS Romania Insurance-Reinsurance.

Tranzactia urmeaza sa fie supusa aprobarii autoritatilor competente.

EUROINS Romania a inregistrat o crestere de 21,8% a primelor brute subscrise in 2016 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 197,7 milioane de euro. In decembrie, veniturile din prime brute subscrise au crescut cu 19,6% comparativ cu decembrie 2015, la 21,8 milioane de euro.

“In prezent, compania se concentreaza pe calitatea si diversificarea portofoliului de asigurari printr-o segmentare detaliata a riscurilor, care reduce semnificativ riscurile asigurate. Pentru anul curent, obiectivul managementului este de a consolida pozitia pe piata si de a imbunatati semnificativ rezultatele financiare”, au transmis reprezentantii companiei printr-un comunicat.

Grupul EUROINS Insurance Group (EIG) opereaza in sapte tari europene si detine companii de asigurari in patru din acestea: Bulgaria, Romania, Macedonia si Ucraina. EIG opereaza si in Grecia din 2014. Grupul are peste doua milioane de clienti, 1.600 de angajati si venituri anuale de 300 de milioane de euro. EIG este subsidiara EUROHOLD Bulgaria – companie de top listata pe bursele de la Sofia si Varsovia.

Leave a Reply